Menu

  • Člipky,čľapky

     

    Tento týždeň majú naši prváci plavecký výcvik v ŠH Malina v Malackách. Hoci si počasie robí , čo chce a teplota vonku sa výrazne ochladila, oni si to vo vode užívajú. Hlavne v menšom teplom bazéne, ale neboja sa ani veľkého plaveckeho bazéna. A veru nejde len o také ledajake čľapkanie sa vo vode s piskajucou kačičkou. Celkom seriózne trénujú splyvanie, ponáranie, dýchanie vo vode a ide im to veľmi dobre. Určite si na konci týždňa zaslúžia mokré vysvedčenie s výbornou známkou!!

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Workshop o digitálnej rovnováhe


     

    Žiaci a žiačky 7. a 8. ročníka absolvovali zaujímavé workshopy s lektorkami z organizácie DigIQ. Rozoberali sme naše prežívanie v online svete a čas strávený za obrazovkou, ale aj ťažšie témy, akými je nadmerné používanie až závislosť.

     

    Na workshope a hodinách sme sa postupne zoznámili s konceptom digitálnej rovnováhy, ktorá by im mala pomáhať získať väčšiu kontrolu nad používaním technológií a cítiť sa lepšie v svete plnom obrazoviek.

  • Deň Zeme

     

    Dnes si pripomíname 54. výročie od oslavy prvého Svetového dňa Zeme. Týmto našej planéte vzdávame hold za všetky jej dary. Témou na rok 2024 je “PLANÉTA VS. PLASTY”.

    Má za cieľ zvýšiť povedomie o ich škodlivých účinkoch na životné prostredie. Aj naši druháci si po horlivej diskusii o možnostiach jej záchrany vyrobili svoje plagáty na jej záchranu.

  • Zápis do 1.ročníka

    V piatok 19.4.sa  a nám prišli do školy predstaviť tí najmenší,BUDÚCI PRVÁČIKOVIA.

    Predviedli nám svoje vedomosti,ukázali že sú zruční šikovníci pripravení a odhodlaní vykročiť v septembri tou správnou nohou do NOVEJ ŠKOLY.

    Už teraz sa veľmi tešíme na našich nových žiačikov🙂

  • Potulky Prešporkom

    1. Aprílové potulky Prešporkom sa niesli v znamení spoznávania palácov nášho hlavného mesta. Je ich ozaj neúrekom a tak sme si pozreli aspoň ich zlomok. Cestou k nášmu najvýznamnejšiemu palácu k Primaciálnemu, sme sa tradične zastavili pri soche bratislavského zvedavca "Čumila" a soche Schöne Náciho. Na Hlavnom námestí s Rolandovou fontánou sme si vychutnali čarovnú atmosféru starého mesta, húfy zahraničných turistov, či rozmanité vône šíriace sa z nespočetného množstva kaviarničiek čakajúcich na verných i nových zäkazníkov. Po presune k spomínanému Primaciálnemu palácu deti zaujala na jeho vnútornom štvorhrannom nádvorí fontána svätého Juraja, legendárneho rytiera, ktorý bojuje s drakom. V Justiho sieni sme mali možnosť zhliadnuť zaujímavú výstavu výtvarných diel starších žiakov výtvarného odboru ZUŠ Eugeňa Suchoňa v Bratislave. Odtiaľto sme sa svižným krokom presunuli ku Grasalkovičovmu palácu, nazývanému tiež Prezidentský palác. Pokochali sme sa tiež Grasalkovičovou záhradou, v ktorej je po jej oboch stranách vysadené stromoradie nazývané Prezidentská aleja - živá pripomienka návštev prezidentov (každý prezident, ktorý zavíta na Slovensko, zasadí jeden strom. Pri každom strome je kamenná tabuľka s menom prezidenta, ktorý strom vysadil). Krásne revitalizovaná záhrada, mamičky s hrajúcimi sa deťmi, kopec kvetov... To všetko umocnilo náš dobrý pocit z našich aprílových potuliek. Spokojní a unavení sme sa nabití novými zážitkami a vedomosťami vrátili do školy.
  • Spolu s odvahou🌼🍀

    Žiaci 2.A triedy sa konečne dočkali stretnutia s našim spolužiakom "hrdinom" Deankom.🙂 Stretnutie sa uskutočnilo v spolupráci s nadáciou Spolu s odvahou, ktorá sa venuje podpore deťom s onkologickými ochoreniami. Koordinátorky nadácie pripravili pre deti veľmi pekné aktivity zamerané na spolupatričnosť, súdržnosť a spoluprácu v kolektíve a tiež aj na to, ako upevňovať kamarátstva. Bolo to veľmi milé stretnutie, ktoré si deti veľmi užili. V tomto mesiaci 18.4. si pripomíname Deň narcisov. Podporme všetkých, ktorí bojujú s ťažkými chorobami aspoň myšlienkou a pozitívnou energiou 💚🍀🍀🍀🍀 Ďakujeme nadácii Spolu s odvahou a tešíme sa na ďalšie stretnutie 🤗

  • Naša ŠKD

    V ŠKD kreslíme, maľujeme, natierame, striháme, lepíme, staviame, športujeme a popritom relaxujeme. Žiaci z 3.A a 3.B

  • Prváci v múzeu

     

    Naši prváci sa na hodinách prvouky už všeličo dozvedeli o zvieratách, ale keďže je lepšie vidieť ako dvakrát počuť , využili príležitosť a navstivili prírodovedné muzeum v Bratislave . Pozreli sa , ako niektoré zvieratá vyzerajú a dozvedeli sa aj ďalšie zaujímavosti o nich. Verím, že sa im návšteva páčila a ríša zvierat ich bude naďalej zaujímať a fascinovat.

  • Micro:bit v hlavnej úlohe!

    Na škole máme nové hračky - programovateľné minipočítače micro:bity, s ktorými sa dá toho naozaj veľa vymyslieť. Učíme sa vďaka nim pracovať s hardvérom, ale aj kódovať vlastné programy. Za posledné týždne sme na hodinách a informatických krúžkoch zvládli niekoľko super projektov - automatický semafor, krokomer, hru kameň-papier-nožnice a aj takéto ovocné klávesy. Niektorí si trúfli aj na vlastné projekty. Nevieme sa dočkať, čo s nimi ešte vymyslíme!

  • Eko - fórum v Plaveckom Podhradí

    Dnes sa vybraní žiaci z druhého stupňa zúčastnili konferencie Eko-fórum v kultúrnom dome v Plaveckom Podhradí. V prvom bloku programu sa oboznámili s jaskyniarstvom a ochranou prírody v Plaveckom krase. Druhý blok sa venoval Cirkulárnej ekonomike, kde ústrednou témou bolo zužitkovanie odpadu. V ďalšom bloku sme sa zoznámili s jedinečnostou Chráneného vtáčieho územia Sysľovské polia. Potom nasledovala prehliadka Múzea jaskyniarstva. Nakoniec prebehli súťaže v družstvách, kde si žiaci preverili získané vedomosti. Skupine našich žiačok v zložení Nela Š.a Veronika M. (6.B), Nela J. a Tamara B. (6.A) gratulujeme k získaniu peknej ceny v podobe ovocného stromčeka.

    Cenu odovzdával predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

  • Veľkonočný volejbalový turnaj

    Pred prázdninami sa konal tradičný školský volejbalový turnaj. Sily si zmerali tímy 8.A a 8.B, 9.A, 9.B a učiteľský tím! Gratulujeme najúspešnejšiemu tímu 9.A a tešíme sa na odvetu! 🙂

  • Easter Egg Hunt- Hľadanie vajíčok v 3.A a 3.B

    Na hodine angličtiny naši tretiaci hľadali veľkonočné vajíčka ukryté v tráve a pod stromami. Okrem toho, že bola super zábava, každý dostal svoje čokoládové vajíčko.

    Happy Easter!

  • Tretiaci prajú:

    "Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov", prajú tretiaci

  • Marec v škd

    Deti z 2.A triedy celým marcom sprevádzali knihy v mnohých podobách. Čítali deti, pani vychovávateľka, vypočuli si aj audioknihu. Marec bol tiež mesiacom kedy sme s deťmi svedomito pracovali na správaní sa k sebe navzájom. Využili sme k tomu rôzne aktivity, ako napríklad: hranie divadla, zaviedli sme boxík dobrých vecí s lístočkami, vyrábali náramky priateľstva a spoločne pracovali aj na jarných, veľkonočných prácach. Výnimkou nebol ani Deň vody, kedy spoločne celá ŠKD spojila sily a vytvorili k tomuto dňu projekt. Deti bavila práca s plastelínou a najmä experimenty s vodou a sviečkou.

  • Veľkonočné a jarné tvorenie z ŠKD 2.B triedy

    Naši druháci v škd tvorili a tvorili,aby bola jar krásna,slnečná a farebná

  • Veľkonočné prianie

    Už sa blížia sviatky jari, tešia sa veľkí i malí.

    Dievky zas len báť sa budú, svoje šaty sušiť budú.

    Takáto je Veľká Noc, tá ma svoju čarovnú moc.

  • Živé knižnice v 8.A

    Slovenské národné hnutie je veľmi široká téma a my sme sa na ňu na hodine dejepisu pozreli očami cudzincov žijúcich na Slovensku, pretože ako sme my boli kedysi menšinou v Rakúsko-Uhorsku, sú oni dnes tou menšinou na Slovensku. Alaaddin z Turecka nám porozprával o svojom úteku a hľadaní si slobody v Európe, Maureen z Kene o školskom systéme v tejto africkej krajine a Eduardo z Brazílie o svojich japonských koreňoch o štúdiu práva. Žiaci si tak mohli precvičiť aj konverzáciu v anglickom jazyku a boli naozaj veľmi zvedaví a hostia si veľmi pochvaľovali ich záujem.

  • Návšteva knižnice

    Žiaci z 2.A triedy tiež navštívili mestskú knižnicu v Stupave, podobne ako žiaci z triedy 2.B. Privítala nás pani knihovníčka, ktorá nám porozprávala zaujímavé informácie o knižnici. Napríklad aj to, že knižnica nesie meno známeho spisovateľa pre deti a mládež Ruda Mórica. Tiež nám prezradila, že v knižnici je viac ako 20- tisíc kníh. 📖Na záver sme si pozreli veľmi peknú výstavu ručne vyrobených umeleckých výrobkov z hliny. V knižnici sme sa cítili veľmi príjemne 🤗 tešíme sa aj na ďalšiu návštevu. 👓📚

  • Pracovné vyučovanie v 3.B

    Žiaci 3B. triedy spojili opäť raz príjemné s užitočným. Keďže sa učili na slovenskom jazyku čo je "postup práce" a ako ho napísať, na hodine pracovného vyučovania tvorili svoj vlastný sladký dezert z piškótov a ochutenej smotany. Postup výroby tejto "sladkej bodky" napísali do zošita a nasledovala sladká degustácia ako zadosťučinenie za ich veľkú snahu. 🙂😅

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola v Lozorne
    Staničná 631
    900 55 Lozorno
  • Sekretariát: +4212 65968 128
    Školská jedáleň: +421 911 700 202
    ŠKD: +421 904 704 490

Fotogaléria