Menu

  • Zápis do 1.ročníka

    V piatok 19.4.sa  a nám prišli do školy predstaviť tí najmenší,BUDÚCI PRVÁČIKOVIA.

    Predviedli nám svoje vedomosti,ukázali že sú zruční šikovníci pripravení a odhodlaní vykročiť v septembri tou správnou nohou do NOVEJ ŠKOLY.

    Už teraz sa veľmi tešíme na našich nových žiačikov🙂

  • Potulky Prešporkom

    1. Aprílové potulky Prešporkom sa niesli v znamení spoznávania palácov nášho hlavného mesta. Je ich ozaj neúrekom a tak sme si pozreli aspoň ich zlomok. Cestou k nášmu najvýznamnejšiemu palácu k Primaciálnemu, sme sa tradične zastavili pri soche bratislavského zvedavca "Čumila" a soche Schöne Náciho. Na Hlavnom námestí s Rolandovou fontánou sme si vychutnali čarovnú atmosféru starého mesta, húfy zahraničných turistov, či rozmanité vône šíriace sa z nespočetného množstva kaviarničiek čakajúcich na verných i nových zäkazníkov. Po presune k spomínanému Primaciálnemu palácu deti zaujala na jeho vnútornom štvorhrannom nádvorí fontána svätého Juraja, legendárneho rytiera, ktorý bojuje s drakom. V Justiho sieni sme mali možnosť zhliadnuť zaujímavú výstavu výtvarných diel starších žiakov výtvarného odboru ZUŠ Eugeňa Suchoňa v Bratislave. Odtiaľto sme sa svižným krokom presunuli ku Grasalkovičovmu palácu, nazývanému tiež Prezidentský palác. Pokochali sme sa tiež Grasalkovičovou záhradou, v ktorej je po jej oboch stranách vysadené stromoradie nazývané Prezidentská aleja - živá pripomienka návštev prezidentov (každý prezident, ktorý zavíta na Slovensko, zasadí jeden strom. Pri každom strome je kamenná tabuľka s menom prezidenta, ktorý strom vysadil). Krásne revitalizovaná záhrada, mamičky s hrajúcimi sa deťmi, kopec kvetov... To všetko umocnilo náš dobrý pocit z našich aprílových potuliek. Spokojní a unavení sme sa nabití novými zážitkami a vedomosťami vrátili do školy.
  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Spolu s odvahou🌼🍀

    Žiaci 2.A triedy sa konečne dočkali stretnutia s našim spolužiakom "hrdinom" Deankom.🙂 Stretnutie sa uskutočnilo v spolupráci s nadáciou Spolu s odvahou, ktorá sa venuje podpore deťom s onkologickými ochoreniami. Koordinátorky nadácie pripravili pre deti veľmi pekné aktivity zamerané na spolupatričnosť, súdržnosť a spoluprácu v kolektíve a tiež aj na to, ako upevňovať kamarátstva. Bolo to veľmi milé stretnutie, ktoré si deti veľmi užili. V tomto mesiaci 18.4. si pripomíname Deň narcisov. Podporme všetkých, ktorí bojujú s ťažkými chorobami aspoň myšlienkou a pozitívnou energiou 💚🍀🍀🍀🍀 Ďakujeme nadácii Spolu s odvahou a tešíme sa na ďalšie stretnutie 🤗

  • Naša ŠKD

    V ŠKD kreslíme, maľujeme, natierame, striháme, lepíme, staviame, športujeme a popritom relaxujeme. Žiaci z 3.A a 3.B

  • Prváci v múzeu

     

    Naši prváci sa na hodinách prvouky už všeličo dozvedeli o zvieratách, ale keďže je lepšie vidieť ako dvakrát počuť , využili príležitosť a navstivili prírodovedné muzeum v Bratislave . Pozreli sa , ako niektoré zvieratá vyzerajú a dozvedeli sa aj ďalšie zaujímavosti o nich. Verím, že sa im návšteva páčila a ríša zvierat ich bude naďalej zaujímať a fascinovat.

  • Micro:bit v hlavnej úlohe!

    Na škole máme nové hračky - programovateľné minipočítače micro:bity, s ktorými sa dá toho naozaj veľa vymyslieť. Učíme sa vďaka nim pracovať s hardvérom, ale aj kódovať vlastné programy. Za posledné týždne sme na hodinách a informatických krúžkoch zvládli niekoľko super projektov - automatický semafor, krokomer, hru kameň-papier-nožnice a aj takéto ovocné klávesy. Niektorí si trúfli aj na vlastné projekty. Nevieme sa dočkať, čo s nimi ešte vymyslíme!

  • Eko - fórum v Plaveckom Podhradí

    Dnes sa vybraní žiaci z druhého stupňa zúčastnili konferencie Eko-fórum v kultúrnom dome v Plaveckom Podhradí. V prvom bloku programu sa oboznámili s jaskyniarstvom a ochranou prírody v Plaveckom krase. Druhý blok sa venoval Cirkulárnej ekonomike, kde ústrednou témou bolo zužitkovanie odpadu. V ďalšom bloku sme sa zoznámili s jedinečnostou Chráneného vtáčieho územia Sysľovské polia. Potom nasledovala prehliadka Múzea jaskyniarstva. Nakoniec prebehli súťaže v družstvách, kde si žiaci preverili získané vedomosti. Skupine našich žiačok v zložení Nela Š.a Veronika M. (6.B), Nela J. a Tamara B. (6.A) gratulujeme k získaniu peknej ceny v podobe ovocného stromčeka.

    Cenu odovzdával predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

  • Veľkonočný volejbalový turnaj

    Pred prázdninami sa konal tradičný školský volejbalový turnaj. Sily si zmerali tímy 8.A a 8.B, 9.A, 9.B a učiteľský tím! Gratulujeme najúspešnejšiemu tímu 9.A a tešíme sa na odvetu! 🙂

  • Easter Egg Hunt- Hľadanie vajíčok v 3.A a 3.B

    Na hodine angličtiny naši tretiaci hľadali veľkonočné vajíčka ukryté v tráve a pod stromami. Okrem toho, že bola super zábava, každý dostal svoje čokoládové vajíčko.

    Happy Easter!

  • Tretiaci prajú:

    "Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov", prajú tretiaci

  • Marec v škd

    Deti z 2.A triedy celým marcom sprevádzali knihy v mnohých podobách. Čítali deti, pani vychovávateľka, vypočuli si aj audioknihu. Marec bol tiež mesiacom kedy sme s deťmi svedomito pracovali na správaní sa k sebe navzájom. Využili sme k tomu rôzne aktivity, ako napríklad: hranie divadla, zaviedli sme boxík dobrých vecí s lístočkami, vyrábali náramky priateľstva a spoločne pracovali aj na jarných, veľkonočných prácach. Výnimkou nebol ani Deň vody, kedy spoločne celá ŠKD spojila sily a vytvorili k tomuto dňu projekt. Deti bavila práca s plastelínou a najmä experimenty s vodou a sviečkou.

  • Veľkonočné a jarné tvorenie z ŠKD 2.B triedy

    Naši druháci v škd tvorili a tvorili,aby bola jar krásna,slnečná a farebná

  • Veľkonočné prianie

    Už sa blížia sviatky jari, tešia sa veľkí i malí.

    Dievky zas len báť sa budú, svoje šaty sušiť budú.

    Takáto je Veľká Noc, tá ma svoju čarovnú moc.

  • Živé knižnice v 8.A

    Slovenské národné hnutie je veľmi široká téma a my sme sa na ňu na hodine dejepisu pozreli očami cudzincov žijúcich na Slovensku, pretože ako sme my boli kedysi menšinou v Rakúsko-Uhorsku, sú oni dnes tou menšinou na Slovensku. Alaaddin z Turecka nám porozprával o svojom úteku a hľadaní si slobody v Európe, Maureen z Kene o školskom systéme v tejto africkej krajine a Eduardo z Brazílie o svojich japonských koreňoch o štúdiu práva. Žiaci si tak mohli precvičiť aj konverzáciu v anglickom jazyku a boli naozaj veľmi zvedaví a hostia si veľmi pochvaľovali ich záujem.

  • Návšteva knižnice

    Žiaci z 2.A triedy tiež navštívili mestskú knižnicu v Stupave, podobne ako žiaci z triedy 2.B. Privítala nás pani knihovníčka, ktorá nám porozprávala zaujímavé informácie o knižnici. Napríklad aj to, že knižnica nesie meno známeho spisovateľa pre deti a mládež Ruda Mórica. Tiež nám prezradila, že v knižnici je viac ako 20- tisíc kníh. 📖Na záver sme si pozreli veľmi peknú výstavu ručne vyrobených umeleckých výrobkov z hliny. V knižnici sme sa cítili veľmi príjemne 🤗 tešíme sa aj na ďalšiu návštevu. 👓📚

  • Pracovné vyučovanie v 3.B

    Žiaci 3B. triedy spojili opäť raz príjemné s užitočným. Keďže sa učili na slovenskom jazyku čo je "postup práce" a ako ho napísať, na hodine pracovného vyučovania tvorili svoj vlastný sladký dezert z piškótov a ochutenej smotany. Postup výroby tejto "sladkej bodky" napísali do zošita a nasledovala sladká degustácia ako zadosťučinenie za ich veľkú snahu. 🙂😅

  • Biatlon na škole

    Biatlon je typický zimný šport kombinujúci beh na lyžiach a streľbu Hoci je už jar za dverami,naši žiaci mali možnosť vyskúšať si tento šport pomocou trenažéra.

    Ako sa im darilo?

  • Veľká noc na hodine anglického jazyka v 1.A

     

    Na hodine angličtiny sme sa  naučili povedať základné slovíčka k veľkej noci.

    Posielame prvé veľkonočné vajíčka angličtiny od našich prvákov.  

     

    Happy Easter!

  • Návšteva Mestskej knižnice v Stupave

     

    Knižnica je miesto, kde to “žije” knihami. V jej priestoroch je cítiť ich vôňu a človek tam môže pobudnúť s dobrou knihou v ruke. O tom sa presvedčili aj naši druháci, ktorí sa boli v takejto knižnici pozrieť. Pani knihovníčka ich pekne privítala, oboznámila ich s rozdelením kníh a s možnosťou zapožičania kníh a časopisov. Na záver im prečítala úryvok z knihy ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA - MACKO PÚ o jari. Deti s veľkým záujmom počúvali a s radosťou diskutovali o prečítanom texte.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola v Lozorne
    Staničná 631
    900 55 Lozorno
  • Sekretariát: +4212 65968 128
    Školská jedáleň: +421 911 700 202
    ŠKD: +421 904 704 490

Fotogaléria